10 Haziran 2010 Perşembe

İspermeçet Balinası Olmak Var ki Ne var

...ve bir ispermeçet balinası olmak vardı.Sadece alışılmadık büyüklükte kalp taşımak için. Belkide ozaman nasıl heybetli sever  ve nasıl devasa acılar çekerdik. Yok yok kesin ispermeçet balinası olmak vardı. Devasa görünüş derdinden çok boyutsuz aşklara pupa yelken gitmek için. Kim bilir erişkin birer ispermeçet olup kutupta bir buz dağına tutunurduk. İskele alabanda demek vardı. Cezayirde kıyıya vurmadan Cebelitarık'a sıkışıp kalmak birazda. Kızıp tüm denize inadına sahillere intihar etmek.
...Ve bir ispermeçet balinası olmak vardı. Heyula bir kalbi taşımanın engin ağırlığında elli ton bir bedene sahip olmak. Sahi bir ispermeçet balinası nasıl olunur biliyor musun? bak yapma boşuna bir sorudur bence sormamalısın neden ispermeçet balinası diye. Yok gerçekten bir sebebi sadece kocaman bir başım ve peşimde dolaşan bir kaç denizcim olsun isterdim. Azı dişlerimde öfkenin yaraları yerine ölümüne dövüşülmüş bir mürekkep balığının izleri olmalıydı. Hem gerçekten sokakta bir adamla yumruk yumruğa eften püften sebeplerle kan revan dövüşmektense bir mürekkep balığına kafa tutmayı yeğlerdim. Ne çıkardı ölmeseydim dünyayı kurtarma savaşlarında.
Gerçekten sende istemezmiydin ispermeçet balinası olup bitmek bilmez denizlerde kibrit çöpü gibi kalmak. Salıp kendini binikiyüz metre derinliklerde istiridyeleri izlemek. Yirmi arkdaşınla dolaşıp çete kurmak üç beş köpek balığını haraca bağlamak hemde o binikiyüzmetre derinliklerde gördüğün istiridyeler karşılığında.  İki oda salon beyne sahip olup hiç kullanmadan ve inanmadan bir varlığa korsan mezarlarında dolaşmak.
Yeminle bak ispermeçet olmak vardı.
Susup sup sup diye dalıp pasifikten bir nefeste üç kulaçı akdenizde almak yada uyumak kaptan bilmem kimin su yatağında.Gidip hemen bir ispermeçet bulalım. Çok fena ispermeçetliğim tuttu neden mi son kez söylüyorum
...ve bir ispermeçet balinası olmak vardı.

Oz Büyücüsü
09.06.2010
Çarşamba
Barista Live
Beyoğlu
19:20

2 yorum: